fbpx

  Registrer din interesse. Nå er bygg A, B & C for salg.

  Få den nyeste infoen fra Direktørens Høyde sendt direkte til din innboks!

  Jeg godkjenner å bli kontaktet på følgende vis:


  Magiske Jørpeland

  Beliggenheten og utsikten er hovedårsakene til at vi vil bygge like ved der Direktør Sæther bodde. Nærheten til sjøen og sentrum, den solvendte og fredelige plasseringen, utsikten over vågen og fjorden – alt stemmer. Det er bare å glede seg – finn din favoritt og kontakt eiendomsmegler Marion Espedal i Aktiv Nybygg.

  Kontakt megler

  Nær sentrum og turstier

  Koselige serveringssteder, innholdsrike butikker og gode helse- og servicetilbud – alt ligger i behagelig gåavstand fra Direktørens Høyde.

  Strandadagene og Haustmarken er to fine sentrumsarrangement mange ser frem til. Spennende boder med alt fra lokale råvarer til eksotiske matretter bidrar til en fin stemning i gatene, og det er alltid mange muligheter til å gjøre et realt kupp når handelsfolket i Jørpelands sentrumsbutikker frister med gode tilbud.

  Velg bolig

  Ta deg en fjordtur – på land

  Det er lite som kan måle seg med en tur langs fjordkanten, enten det er sol eller regn, medvind eller motvind. Ut må man!

  Det er fine gangstier ved fjorden i begge retninger fra Direktørens Høyde. Turen til Tungland er kort, og turen mot Barka er ren idyll. Den «nye» øyen, Jørpelandsholmen, er populær av mange årsaker. Rundt øya er det en universelt utformet tursti på 2,1 km. Fasilitetene på holmen er mangfoldige: Tilrettelagt for båtfolk med småbåter, kajakk- og badebrygge, HC-toalett, gapahuk, badeplasser og 12-hulls frisbeegolfbane i regi av Strand Frisbee Golfklubb. Et flott friluftsområde for alle aldre – i ditt nabolag.

  Kontakt megler

  Turgleder på fjellet, i skogen, langs kysten og i bygater – Jørpeland leverer

  Turen til Preikestolen er naturligvis den mest kjente, men bor du på Jørpeland har du utrolig mange andre vakre turstier og turmål å velge blant.

  Holtaheia, Reinaknuten, Barkafjell, Heiahornet, Småsilhornet og Naganibbå – kjent og kjære navn, turmål og områder som kan måle seg mot hva som helst, hvor som helst. Samtidig byr Jørpeland på mer enn fine turer i fjell og hei – bredden er enestående. Med leilighet i Direktørens Høyde har du egentlig alt like i nærheten: joggeturer langs fjorden, rusleturer i bystrøk, familietur til Jørpelandsholmen, fisketurer ved sjø og fjellvann, sykkelturer og mye mer. Utvalget er stort, uansett kondisjon, dagsform, alder og fasong.

  En sentrumsnær turanbefaling er Førlandsåsen med rundtur. Start ved Lyses kraftstasjon, som ligger ovenfor “badeplassen” i fossen på Jørpeland. Herfra går merkede ruter i alle retninger, som den over Førlandsåsen. Varden er på 520 m.o.h., og har fantastisk utsikt over Jørpeland, hele havnebassenget mot Stavanger og enda lengre ut. Gled deg!

  Velg bolig

  Til grimsli, en tur i stein og ur

  De kunne ha strie dager, husmennene på gården Grimsli, innerst i Liarvatnet. Isolert på vinterstid med usikker is, uten vei og langt fra folk, skole, prest og kjøpmann. Men lunt og fint sommerstid, da gården produserte mest korn av alle, regnet etter størrelse.

  Turen starter ved Fureneset, altså i motsatt ende av Liarvatnet. Du går langs vannet, i skogen, i ly av høye fjelltopper, i stein og ur og ganske sikkert med følelsen av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Likevel, stien er god og merket, her kommer du deg greit frem og tilbake på cirka 2,5 timer, uten de store krumspringene.

  Det fortelles at den originale gården ble brent i 1928 da det ble påvist spedalskhet på den siste av beboerne, merkelig nok var han alene. En spennende historie å gruble på når man vandrer hjemover, tid for ettertanke.

  Velg bolig